Paradox

Masterclass Jazz zang in Paradox, Tilburg

By april 5, 2018 28.687 Comments

Op zaterdag 26 mei vindt De Grote Muziekreis plaats. Een van de evenementen tijdens De Grote Muziekreis is een masterclass in Paradox Tilburg. Docenten Paulien van Schaik en Katrien Verheijden geven een masterclass Jazz Zang. Zij zijn verbonden aan de afdeling Jazz van Fontys AMPA,voorheen conservatorium.

Vanaf 14 uur zal de masterclass starten met een uitleg van Katrien. Zij geeft een korte inleiding over de ontwikkeling van het zang-technische onderwijs op pop- en jazz opleidingen in Nederland en de positie van Tilburg op dit terrein. Daarna volgt een masterclass waarin te zien zal zijn hoe Paulien en Katrien werken met studenten van de opleiding Jazz Zang.

Deze masterclass is een onderdeel van ‘De Grote Muziekreis’. De Grote Muziekreis, het evenement waar jongeren met allerlei muziek in aanraking kunnen komen. Een dag om te genieten van optredens en een kans om je eigen muziek-identiteit te ontdekken. Omdat scholen minder muziek aanbieden komen er steeds meer initiatieven om jongeren toch aan te sporen tot muziek.

Naast de jazz workshop bij Paradox staan er ook een aantal andere activiteiten op het programma zoals; Afrikaanse muziek & dans en muziektoneel voor en door kinderen bij Factorium, een Musical masterclass in Chapelstudio door vocal coach Edward Hoepelman en een groots HipHop event bij popcentrum 013.

De masterclass in Paradox wordt gegeven door 2 hoofdvak-docenten van Fontys Jazz Zang.

Paulien van Schaik werkt met studenten aan repertoire. Hoe ontwikkel je je eigen geluid? Hoe zorg je dat de muziek die je zingt, jouw persoonlijke verhaal wordt? Want alleen als je je volledig verbindt met de muziek en tekst heb je de mogelijkheid een verbinding met je publiek te maken. Ten slotte is dat het doel van iedereen die een podium betreed, een band te hebben met het publiek. Katrien Verheijden is techniekdocent en werkt met studenten aan de technische ontwikkeling van je stem. Hoe gebruik je je stem op een gezonde manier? Hoe kun je je mogelijkheden uitbreiden, je (stem)conditie verbeteren en alle kleuren en dynamieken van je eigen instrument optimaal benutten? Zodat je je volledig kunt richten op het brengen van dat persoonlijke verhaal.

Het muziekevenement beloofd een verrassend programma waaronder deze masterclass Jazz muziek van getalenteerde muzikanten. Voor zaterdag 26 mei vanaf 14 uur kan iedereen zich inschrijven via de website en een plekje bemachtigen. Voor het gehele programma kunt u een bezoek brengen aan de website; www.degrotemuziekreis.nl

Tot dan!

 

Fotografie www.superformosa.nl 

admin

Author admin

More posts by admin

Join the discussion 28.687 Comments